Tesla започва производство на зарядни устройства и в Китай

Азиатската страна отпуска „солидни субсидии”, на електрическите компании, за да насърчи работата им и да намали вредните емисии

Tesla започва производство на зарядни устройства и в Китай

Снимка: Pixabay

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Tesla Inc, собственост на милиардера Илон Мъск, планира да произвежда зарядни устройства за електрически превозни средства (EV) в Китай през 2021 г., според документ от американската фирма изпратен до властите на Шанхай, цитиран от Reuters. Компанията се стреми да разшири продажбите си на световния пазар и освен че се насочва на изток, Мъск възнамерява и да създаде нов модел на марката специално за Европа.

Към момента Tesla продава своите електрически автомобили Model 3 в Китай, но планира през следващата година да започне и продажби на Model Y. Компанията възнамерява да инвестира 6.4 млн. долара в нова фабрика, която да произвежда зарядните устройства, по-известни като „зареждащи купчини”.

В момента Китай разширява националната си мрежа от пунктове за зареждане на електрически превозни средства, за да намали замърсяването от бензиновите и дизелови автомобили. В тази връзка отпуска „солидни субсидии” на електрическите компании, за да насърчи работата им.

Фабриката, която Tesla очаква да завърши през февруари, ще има капацитет да произвежда 10 000 зарядни устройства годишно.

За миналият месец компанията е продала 13 000 автомобила в Китай и постигна заложената цел.

Шанхайската автомобилна фабрика, която е централна за глобалната стратегия за растеж на Tesla, има за цел да произведе 150 000 седана Model 3 тази година.

Коментари: 0