Тим Курт: Роботите ще превземат света до 30 г.

Вицепрезидентът на \"Аурубис България\" разкри визията си за следващите 30 години за юбилея на сп. \"Икономика\"

Тим Курт: Роботите ще превземат света до 30 г.

Снимка: Economic.bg

1676 ~ 2 мин. четене

Преди 30 години „Аурубис България”, тогава под друго име, беше приватизирана. Толкова е възрастта и на вашето списание. Много се гордеем с постигнатото през изминалите 30 години. По онова време имаше много надежди и очаквания и с гордост мога да кажа, че те са изпълнени изцяло. Това каза изпълнителният директор и вицепрезидент на "Аурубис България" Тим Курт във филма "Следващите 30", направен за 30-годишния юбилей на списание "Икономика".

Ако погледнем базовите индустрии в Европа, техните предизвикателства и предимства, то вярвам, че Европа е отличен дом за тези индустрии и вярвам, че с разумен подход можем да постигнем много в бъдещето за доброто на обществото.

Вярвам, че може да се гордеем с постигнатото и че много региони могат да се поучат от опита на Европа в изграждането на базовите индустрии.

Ако погледнем в бъдещето и трябва да прогнозираме какво ще се случи в следващите години, да кажем до 2050 г., то със сигурност може да се каже, че роботите ще превземат света. Но аз виждам тази тенденция в най-положителния аспект. Вярвам, че в бъдеще роботите ще изпълняват по-монотонните и по-опасните дейности в производството и в тези области те ще са от голяма помощ. Това ще даде възможност за създаването на нови работни места. И ако мога да споделя една своя мечта, то тя е в бъдеще да работим ръка за ръка с роботите. Затова и вярвам, че не бива да се страхуваме от това, което предстои, и да търсим положителните страни.

Важен аспект е и как „Аурубис” ще изгради бъдещето и това на региона. Вярвам, че ще сме много солиден партньор в региона – първо, на нашите служители, но също и на нашите съседи, доставчици и клиенти. И вярвам, че ще сме една силна компания със силен бизнес модел, завърши Курт.

Коментари: 0