„Топлофикация“ оставя без топла вода половин София през август

От „Топлофикация София“ обясняват, че причината е изпитание на газопровода, което са длъжни да правят веднъж на 10 години 

„Топлофикация“ оставя без топла вода половин София през август

Снимка: Pixabay

6496 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

„Топлофикация София“ спира топлоподаването в почти цялата столица през август, като причината е изпитание на газопровода, информират от дружеството. Планираното спиране на ТЕЦ „София Изток“ е за периода 2-11 август и ще засегне 6274 абонатни станции. В същото време, но само за периода от 7 дни – от 2 до 9 август, ще бъде преустановена работата на топлорайон „София“.

Спирането на топлоподаването ще засегне кварталите „Яворов“, „Гео Милев“, „Изток“, „Изгрев“, „Лозенец“, „Дианабад“, „Младост 1, 1А, 2, 3 и 4“, „Витоша“, „Дружба 1 и 2“ и участък от централната градска част.

От „Топлофикация София“ обясняват, че са длъжни да правят изпитанието на газопровода веднъж на 10 години.  

По план следващата година предстои същото изпитание и за вътрешните газопроводи в централата. За да минимизира неудобството за потребителите, дружеството ще използва това спиране, за да обедини двете проверки. Така ще се избегне преустановяване на работата на централата през 2022 г.

„Планирали сме ремонтните работи да започнат по време на най-активния летен сезон, когато повечето хора са извън София. Постарали сме се максимално да ограничим броя на засегнатите потребители. От около 4400 абонатни станции в топлорайон „София“ по време на ремонта без топлоподаване ще останат 3800. Останалите 600 ще бъдат захранени от съседните отоплителни централи на топлорайоните „Люлин“ и „Земляне“, обясниха от дружеството.

Подкрепи Economic.bg