Тръмп към Борисов: Нямам търпение да работя с Вас

Президентът на САЩ призовава за засилване на двустранното партньорство между двете държави

Тръмп към Борисов: Нямам търпение да работя с Вас
3548 ~ 1 мин. четене

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп изпрати писмо до българския премиер Бойко Борисов, в което го поздрави за победата на изборите и избирането му за трети мандат като министър-председател на България. 

"С нетърпение очаквам да работя с Вас за засилване на двустранното ни партньорство и в интерес на общите ни цели като съюзници и приятели, като същевременно задълбочаваме връзките между българския и американския народ. Тези важни за България времена изискват силно и решително лидерство", гласи писмото на Доналд Тръмп.

Държавният глава на САЩ заяви, че цени дълбоко приноса на България в общите мисии. "Като съюзници стоим рамо до рамо в Афганистан и Косово, а като коалиционни партньори се борим да унищожим ИДИЛ. Също така съм благодарен за широката подготовка за домакинството на най-голямото учение на НАТО в Европа тази година. Особено съм радостен от плановете на България да засили и модернизира отбранителните си способности, които са от ключово значение в общата ни работа при справяне с нетърпящи отлагане предизвикателства пред нашия Алианс, включително тероризма и миграцията", посочва американският президент в поздравителния си адрес до Бойко Борисов.

"Нашата цел да защитим сигурността, свободата и просперитета на гражданите си лежи на най-силната основа: нашият споделен ангажимент към силата на демократичните ни институции и върховенството на закона. Въпреки че предизвикателствата пред нас са значителни, убеден съм, че тези устойчиви ценности ще спомогнат да постигнем единството и способностите, необходими да осигурим на своите нации бъдещето, което заслужават", пише още президентът на САЩ до българския министър-председател.

Подкрепи Economic.bg