Тръмп за Ким Чен-ун: Между нас има „чудесна химия”

Американският президент се кани отново да посети Северна Корея

Тръмп за Ким Чен-ун: Между нас има „чудесна химия”

Снимка: БТА

След месеци на остри словесни нападки и какви ли не обидни епитети помежду им, хвърлили света в смут дали не са предвестник на Трета световна война, днес отношенията между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун са много добри. Така ги определи самият президент на САЩ, който каза още, че между него и севернокорейския лидер има „чудесна химия”.

„Харесвам го. И той ме харесва. Сега не се изстрелват балистични ракети, цари тишина. Имам много добри лични отношения с председателя Ким”, коментира той  в интервю за Reuters.

Американският държавен глава настоя, че със Северна Корея „се случват много добри неща”, но се оплака, че Китай не помага така, както е помагал в миналото по севернокорейския проблем заради търговския спор между Пекин и Вашингтон.

„Аз спрях ядрените опити на Северна Корея. Спрях ракетните й изпитания. Япония е възхитена. Какво ще се случи ли? Кой знае? Ще видим”, каза Тръмп. 

Той изрази увереност, че Северна Корея е предприела конкретни стъпки към отказ от ядрените оръжия въпреки растящите съмнения за готовността на Ким да премахне ядрения си арсенал.

От думите на Тръмп стана ясно, че е много вероятно да се срещне отново със севернокорейския лидер Ким Чен-ун и защити усилията си да убеди Пхенян да се откаже от ядрените оръжия. 

Коментари: 0