Триумф за българското вино - голям златен медал за Face to Face Дорнфелдер

New Bloom Winery спечели пет отличия, три от които златни на Concours Mondial de Bruxelles

Триумф за българското вино - голям златен медал за Face to Face Дорнфелдер
2891 ~ 2 мин. четене

Mодерната изба New Bloom Winery от Съединение, Тракийска низина, донесе общо пет медала от  международния Concours Mondial de Bruxelles, който тази година се проведе в Швейцария. Един от тях е най-високото отличие – голям златен за Face to Face (F2F) от немския сорт Дорнфелдер. Той се присъжда само на най-добрите вина, оценени с над 92 точки. Избата спечели и още два златни медала – за серията PIXELS от немския сорт Регент, който направи своя дебют на пазара през февруари и PIXELS Каберне Совиньон. Другите два медала са сребърни за Face to Face Каберне Совиньон, Сира и Регент и Face to Face Розе. Състезанието се нарича още и Обединените нации на качествените вина (The United Nations of Fine Wines).

Успехът на родната изба от Тракийската низина именно с набиращите популярност у нас немски сортове като Дорнфелдер е поредното доказателство за потенциала на българския тероар и високото ниво, на което работят родните енолози. Серията Face to Face (F2F) е най-високият клас, който New Bloom Winery предлага на пазара. Вината се произвеждат от собствени лозови масиви – 6000 дка в Тракийската низина. Винарната е единствената у нас, която работи с Дорнфелдер и Регент. Дори германските им партньори са учудени от резултатите, които постигат у нас тези винени разновидности. Серията Face to Face (F2F) е кръстена на комуникацията „лице в лице“ – именно две стилизирани лица, обърнати едно към друго са изобразени и на етикетите. Бутилките се запечатват ръчно с восък.

New Bloom Winery залага също на иновациите като се инвестира значително и в съвременните технологии за затваряне, бутилки и етикети. Например наградените със златни медали вина PIXELS  се затварят с уникалната трипластова тапа Ardea Seal, която позволява съхранение след отваряне за по-дълго време.

В тазгодишното издание на конкурса България подобрява резултата си спрямо 2018 – с общо 45 при 44 медала година по-рано. С най-високото отличие са оценени общо три родни вина.  В състезанието бяха изпратени 9150 проби от 46 различни държави като с медали се отличиха 43 държави. Испания е с най-много отличия – общо 626, Франция е втора с 614, Италия трета с общо 383.

Коментари: 0