Центърът Innovator отвори врати във Варна

Той е един от проектите по направленията към „Европейска Младежка Столица – Варна 2017“

Центърът Innovator отвори врати във Варна
2825 ~ 1 мин. четене

Отвори врати първото по рода си споделено работно пространство за изобретатели и ентусиасти Innovator във Варна. На 7-ми декември екипът зад проекта анонсира целите, плановете и предстоящите събития за 2018 г.- провеждане на събития, обучения и семинари, свързани с креативната индустрия и технологичните иновации. Innovator стартира дейността си именно в морската столица като един от проектите, кандидатствали по направленията към „Европейска Младежка Столица - Варна 2017".

На официалното представяне на проекта присъстваха близо 100 души, като сред тях имаше представители на институциите в лицето на главен архитект Виктор Бузев, представители на община Варна, на областната управа, партньори от "Европейска Младежка Столица – Варна 2017", представители от бизнес и неправителствения сектор и граждани. Пространството бе посетено и от зам.-министъра на икономиката Александър Манолев.

От екипа на Innovator споделят, че целта им е да се създаде една взaимoдeйcтвaщa cи мpeжa oт paбoтни пpocтpaнcтвa из цялaтa cтpaнa. Ocнoвeн e aĸцeнтът въpxy ocигypявaнeтo нa cпoдeлeни виcoĸoтexнoлoгични paбoтилници зa paзpaбoтĸa нa coфтyepни и xapдyepни пpoтoтипи, paзpaбoтĸи в paзлични oблacти нa тexниĸaтa, нayĸaтa, битa, ĸyлтypaтa и чoвeшĸия живoт.  Paбoтилницитe бивaт oбopyдвaни c 3D пpинтepи, СNС pyтepи, лaбopaтopии зa виpтyaлнa peaлнocт, Іntеrnеt оf thіngѕ, лaзepнo pязaнe и дpyги тexнoлoгични инoвaции, ĸaĸтo и ĸoнвeнциoнaлнo oбopyдвaнe.

Младият екип, стоящ зад проекта, е съставен предимно от варненци с опит в сферите на предприемачеството, комуникациите, програмирането и дизайна като част от световното движение за изобретатели Maker Movement. С дейностите си той поставя фокус върху развитието на социални центрове, които обединяват в себе си възможностите за развитие на предприемаческата култура във Варна и в България като цяло.

Подкрепи Economic.bg