Цветанов: Президентът търси конфронтация с изпълнителната власт и Народното събрание

Цветанов коментира случая с все още неиздадения указ за освобождаване на гл. секретар на МВР

Цветанов: Президентът търси конфронтация с изпълнителната власт и Народното събрание
Президентската институция, в лицето на президента на страната, търси поредния опит за конфронтация с изпълнителната власт и с Народното събрание. Това е стил на поведение, което го забелязваме от полагането на клетвата на президента на страната и направи първото си обръщение в българския парламент. Това заяви лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов в студиото на NOVA. Коментарът на Цветанов идва по повод все още неиздадения указ за освобождаване на гл. секретар на МВР Младен Маринов, който е предложен да заема поста за вътрешен министър.

„Не е нормално президентът да търси тази провокация“, акцентира Цветанов. По негови думи Маринов е подал своето заявление за освобождаване от длъжност и не са необходими никакви мотиви от страна на Министерски съвет при взимане на това решение. Той заяви, че трябва да се пристъпи към завършване на процедурата с издаване на указ.

„Когато президент беше Георги Първанов, а главният секретар Бойко Борисов напускаше системата на МВР, указът беше подписан за ден-два. Всички знаеха или се предполагаше, че ще се кандидатира за частичните избори в София. Нито вътрешният министър Румен Петков, нито президентът Георги Първанов, нито премиерът Сергей Станишев саботираха”, припомни Цветанов.  
Коментари: 0