Цяла Швеция „под наем“ в Airbnb

С нова рекламна стратегия, наречена "Правото на всеки да се скита" (Allemansraten), страната иска да привлече местни и чужди туристи в своите паркове, полета и плажове

Цяла Швеция „под наем“ в Airbnb

Снимка: Pixabay

2420 ~ 1 мин. четене

Швеция обяви цялата си територия за "наемане" в сайта Airbnb. Както всеки пътешественик знае, през платформата може да наемеш нечие жилище, когато пътуваш в страната или чужбина, и да пренощуваш там срещу изгодна сума, или да отдадеш своето на други туристи, когато не си вкъщи.

Северната държава има нова политика на "отворена територия" и е решила да предложи всичките си паркове, плажове и места за отдих сред природата именно в Airbnb като част от нова стратегия за насърчаване на местния и чуждестранен туризъм. Инициативата със сайта за настаняване е част от философията “Allemansraten” - от шведски - правото на всеки да се скита.

По този начин Шведската туристическа администрация иска да отвори страната за пътешественици, които да я разглеждат и опознаят напълно безплатно нейните поля, гори, езера, планини.

Засега не е ясно колко хора ще се възползват от инициативата на шведския борд по туризъм Visit Sweden, макар че паралелно със "скитането" из шведската природа се предлага и настаняване във възможни близки локации, отново чрез Airbnb. Но платено.

Един от плюсовете е, че в сайта туристите може да оставят своите мнения, препоръки ревюта за посетените забележителности, и това да създаде позитивен имидж на страната като туристическа дестинация, коментира британският "Телеграф".

Подкрепи Economic.bg