Нидерландски туристи ще влизат в България с PCR тест

Министерство на здравеопазването облекчава влизането на туристи от Нидерландия, след като преди това постави страната в „червената зона“

Нидерландски туристи ще влизат в България с PCR тест

Снимка: Unsplash

2024 ~ 1 мин. четене
Глория Христова Автор: Глория Христова

Министерството на здравеопазването ще разреши на туристи от Нидерландия да влизат в България с отрицателен PCR тест. Припомняме, че заповед на здравния министър постави Нидерландия в списъка на страните в „червена“ зона.

Важно уточнение, което прави здравното министерство е, че при планираните чартърни полети, които трябва да кацнат в понеделник (26 юли), туристите ще влязат на територията на България с антигенен тест.

„Туристите от Нидерландия бяха едни от първите, които започнаха да посещават страната от средата на месец юни. В момента се изпълняват около 10 чартърни полета седмично. Също така има ежедневни редовни полети от Амстердам до София“, пишат още от министерството.

На практика подобно изискване важи и за руските туристи, които влизат в България с PCR тест, без значение дали са ваксинирани. Така в „червената“ зона остават Малта, Андора и Грузия.

Подкрепи Economic.bg