Туристическата застраховка 1,10 лв. на човек на ден

Българите все още пренебреват сключването на медицинска застраховка

Туристическата застраховка 1,10 лв. на човек на ден
384 ~ 2 мин. четене
Автор: Лора Горовска

Стандартната медицинска застраховка при пътуване в и извън страната струва 1,10 лв. на човек на ден за периода на ваканцията. Това заяви в коментар за Economic.bg Красимира Пеева от Mondial assistance. Тя посочи, че защитата при пътуване стандарт е най-евтина и включва разходи за болнично и амбулаторно лечение, в това число и спешна стоматологична помощ, медицински транспорт, репатриране при смърт, повреда или загуба на багаж. Нейното покритие е 20 000 лв.  

Туристическата застраховка е валидна за Европа и страните от Средиземноморския басейн, Йордания, Канарските острови, остров Мадейра и Руската федерация.

Останалите застрахователни продукти са защита при пътуване класик и премиум. Премиум е с покритие до 200 000 лв., а класик е с покритие до 10 000 лв.

Въведена е и застраховка за отмяна на пътуването, която според Пеева все още не е популярна в България. Тя се използва при ранни резервации за екскурзии. Правейки застраховката, клиентът има сигурност, че ако не успее да изпълни резервацията, парите му ще бъдат възстановени.

„Увеличава се броят на туристически застраховки. Туристите правят най-често стандартна медицинска застраховка, която важи за почти целия свят без Северна Корея“, отбеляза Пеева.

Голяма част от българите все още пренебрегват туристическата застраховка. „Причината е, че в кредитната карта имат застраховка, която смятат, че могат да използват в случай на инцидент. Реално обаче се оказва, че тя е с много малко покритие и ако настъпи сериозен инцидент, не важи“, посочи тя.  

Туристите разчитат още и на Европейската здравна карта, но тя не важи за всички страни от ЕС и е предимно за спешна помощ.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg