Туристическото министерство проверява плаж Кабакум за незаконни постройки

В социалните мрежи се изля вълна от недоволство относно две масивни дървени постройки, които се строят на метри от морето

Туристическото министерство проверява плаж Кабакум за незаконни постройки

Снимка: NOVA

1008 ~ 1 мин. четене
Министърът на туризма Николина Ангелкова е разпоредила експерти на ведомството да направят проверка на морски плаж Кабакум за наличие на нерегламентирани постройки. Това заявиха от пресцентъра на ресорното министерство. Нареждането идва след сигнали до медиите, че в момента там се изграждат две конструкции върху пясъка и в непосредствена близост до морето. 

Конструкциите са две – няма излят бетон, но са масивни и са на метри от водата. Пред NOVA Николай Няголов, представител на Община Варна заяви, че в общината няма издадено разрешително или одобрена схема за постройките, нито се знае кой е новият наемател на плажа.

„Извършени са две проверки“, обясни Няголов. „При първата на всички работници, които са имали лични документи, са им съставени актове. Към момента на проверката не е имало представители на възложителя“, допълни той.

Ако проверката на ведомството констатира, че постройките са нерегламентирани, Министерството на туризма ще изиска премахването им.
Коментари: 0