Туристическото министерство рекламира малко известни обекти с 30 хил. лв.

Кампанията е тече в социалните мрежи и стартира първо в собствените канали на ведомството

Туристическото министерство рекламира малко известни обекти с 30 хил. лв.

Снимка: Pixabay

Министерството на туризма стартира рекламна кампания в социалните мрежи, в рамките на която чрез видео клипове ще опита да популяризира малко известни местности и обекти в България.Тя стартира първо в каналите на ведомството. Клиповете са на български език и със субтитри на английски език.

За рекламната инициатива са дадени 29 940 лв. Част от финансирането е отишло за изработката на общо 20 видеа на български език и със субтитри на английски език.  

Кампанията е съвместна инициатива с Асоциацията на екскурзоводите в България. Една от целите е да се насърчи работата и търсенето на местните екскурзоводи, чиято професия е една от най-тежко засегнатите в сектора заради пандемията от Covid-19.

„Чрез клиповете с тяхно участие ще запознаем туристите с това, което би допринесъл един добър екскурзовод за пълноценното им преживяване. Ще покажем лицата на тези, които знаят и пазят нашата история, традиции и забележителности“, съобщават от ресорното министерство.

Кампанията включва заснемането на 20 видеа, представящи по-малко известни дестинации и културно-исторически паметници у нас, но с голям потенциал за развитие. В клиповете екскурзоводи разказват любопитни факти за места и забележителности, които са с ниска посещаемост от българските и чуждестранните туристи.

Първият клипове показват част от красотата на Източните Родопи – каньона и поречието на река Арда. Това е едно от най-живописните места у нас, което започва да набира популярност в последните две години.

Вторият клип е посветен на Ротондата „Св. Георги“ в София. Покрай нея всекидневно преминават стотици жители и гости на столицата, но малцина са влизали вътре, за да видят петте пласта стенописи. Ротондата, която е построена в началото на IV век, е смятана за най-старата запазена сграда в София. 

Третия клип от тази поредица е посветен на една малко известна гробница до хасковското село Александрово. Размерът й е впечатляващ, а стенописите в нея са добре запазени. В непосредствена близост до нея е Музеят на тракийското изкуство, в който се съхранява едно от първото обработено злато в света.

Коментари: 0