Туризмът беше на „ръчно управление“ от Борисов, смятат от бранша

Това е и основната причина за смяната на министър Ангелкова с Марияна Николова, каза директорът на Института за анализи и оценки в туризма

Туризмът беше на „ръчно управление“ от Борисов, смятат от бранша

Снимка: Economic.bg

В последните месеци министър-председателят Бойко Борисов беше поел туризма на „ръчно управление“. Той сам, с неправителствени организации, намали ДДС-то. Министърът на туризма отсъстваше. Тя дълго време му обясняваше как сме единни в бранша, но не му казваше, че тя разединява бранша и сега не можем да генерираме печеливши решения заради това. Токова мнение изрази директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов в интервю за bTV по повод смяната на министъра на туризма Николина Ангелкова с вицепремиера Марияна Николова.

„Ангелкова използваше бранша, за да покаже пред премиера колко добре се разбира с бизнеса. Снимаше се и с известни личности, но това по никакъв начин не помага за развитието на туризма“, каза още Драганов. Въпреки това обаче той отчете, че все пак Николина Ангелкова има заслуги за бранша и трябва да ѝ благодарим.

По повод развитието на летния сезон в България, експертът е категоричен, че Слънчев бряг никога не е бил толкова пълен с български туристи. „Това е курорт, който не е предназначен за българи, такива места са и Св. Константин и Елена и Златни пясъци. Тази година обаче хотелиерите трябва да помислят как това да се промени и програмите в хотелите да станат подходящи за българи“, каза Драганов.

По думите му през уикендите около 190 000 пътувания се извършват към Черноморието. Забелязва се и тенденция към увеличаване на кратките, но по-чести пътувания с чел почивка.

Коментари: 0