Туроператори предлагат екскурзии за ловци на Pokemon

Вече е възможно и да наемете такси за лов на покемони

Туроператори предлагат екскурзии за ловци на Pokemon

Европейски туристически компании предлагат специални турове за играчи на Pokemon Go. Туристически агенции пишат в офертите си, че организират екскурзии, като например до САЩ, където могат да се заловят 142 покемона.

И все пак, има много представители на туристическата индустрия, които успяха да намерят приложение на модата "на лов за Pokemon." По-специално, обиколките за ловци на покемони, осигуряват екскурзовод в Метрополитън музей на изкуствата в САЩ за $ 39, а през септември тази година вече ще е възможно да отидете на автобусна обиколка из Лондон отново за лов на покемони.

Във Великобритания специални турове предлага дори таксиметрова фирма, чрез която можете да наемете шофьор на такси за 20 паунда и да отиде да ловите Покемони. В Русия мрежата от туристически агенции Волга-тур предлага екскурзия до Австрия Pokemon Go Vienna с описание на местата, които могат да бъдат посетени по време на обиколката, и в които разбира се има и покемони.

Приложението Pokemon GO на компания Nintendo предлага на потребителите да търсят измислени същества, скрити в реалния свят. Смисълът на играта е да се намерят и да се обучават покемони и след това да влизат в битки с други играчи. Основните точки в Pokemon Go се намират в близост до музеи, паркове, паметници, атракции и обществени места.

Докато разработчиците на Pokemon Go предупреждават, че играчите трябва да изпълняват задачите без да излагат на рискове, потребителите в социалните мрежи споделят истории за неприятни инциденти, случили се с тях. Фен на играта се е ударил в стълб, докато други са паднали по време на търсене, а някои дори са заснети.

Коментари: 0