Турският гигант Odelo прави нов завод в Пловдив

Компанията произвежда автомобилни фарове за Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen и други марки

Турският гигант Odelo прави нов завод в Пловдив

Снимка: НКИЗ

11011 ~ 1 мин. четене
Александра Сотирова-Делчева Автор: Александра Сотирова-Делчева

Турската компания odelo Farba Lighting Group продължава да разширява производството си в България, изграждайки още един завод за фарове в „Тракия икономическа зона“ (ТИЗ). Това потвърдиха от Аутомотив Клъстер България пред Economic.bg.

Новото предприятие е Фаза 2 на първия завод и се намира на същата площадка. Изграждането му е планирано още преди коронавирусната пандемия, но проектът бе временно замразен заради проблемите, които създаде тя.

Управителят на „Одело България“ Угур Озай обясни пред местната медия „Марица“, че инвестицията е в размер на 10 млн. евро, като 4 от тях са вложени в машини. По план проектът трябва да е готов до края на тази година и с него да бъдат наети още 100 служители.

С новия завод производството ще се раздели на две ​- серийното за автомобилни светлини, които се влагат в нови автомобили, и второто звено за резервни части - светлини, които се продават на други дилъри. Там ще бъде ситуирано и производството на резервните части.

Сред клиентите на компанията са Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen, Renault, Opel, Ford, Skoda, Seat, Dacia, Toyota, Fiat, Rolls Royce, Bentley, Maybach, Porsche и др.

Подкрепи Economic.bg