Турските власти иззеха имоти на Гюлен за $4 млрд.

Ислямският проповедник е обвинен в организация на опита за преврат

Турските власти иззеха имоти на Гюлен за $4 млрд.

Над 2500 обекта недвижимо имущество, принадлежащо на „Терористичната организация на Фетхуллах Гюлен” (ФЕТО) в Турция, са иззети и вече са в ръцете на държавата. Това съобщи министърът на екологията и градоустройството Мехмет Озхасеки.

2514 недвижими обекта са предадени на Турция, а към Главното управление на фондовете са прехвърлени 2083. Стойността на имуществото е огромна. В хазната от недвижимост са постъпили 8,3 млрд. лири ($2,7 млрд.), във фондовете – 2,7 млрд. лири ($9000), каза той.

Министърът отбеляза, че има още около хиляда недвижими имота, свързани с Гюлен, които също бъдат взети от държавата. Общата стойност на всички имоти, според него, е 12 милиарда лири (около 4 милиарда долара).

ФЕТО е общото наименование на редица организации, които са свързани с движението "Хизмет" на Фетхуллах Гюлен. Ислямският проповедник и неговите поддръжници в Анкара са обвинени в участие в опита за преврат на 15 юли. 

В края на юли бяха взети мерки за противодействие на всички институции свързани с Гюлен - училища, университети, болници, обществени организации и медии.

Коментари: 0