Маските са задължителни и на плажовете в Турция

В страната въведоха строги глоби за граждани и туристи без маска

Маските са задължителни и на плажовете в Турция

Снимка: Pixabay

5032 ~ 1 мин. четене

Турция въвежда строги глоби за всеки, които не носи маска на публично място, съобщават чуждестранни медии. И гражданите, и туристите ще бъдат глобявани с 900 лири, около 115 евро, ако не носят покритие за лице.

Маските за лице също се изискват за публично място във всички 81 турски провинции, включително Истанбул, Анкара и Мугла, където са разположени популярни туристически дестинации като Бодрум, Даламан и Мармарис, съобщава The Sun.

В по-голямата част от провинциите това означава всички обществени места, включително улици, магазини, ресторанти и обществен транспорт. Това включва и плажове, паркове, както и пазари. Хотелите обаче ще бъдат изключени от правилото, което означава, че почиващите ще могат да са без маска, когато са на хотелска територия.

Носенето на маски е задължително и за целия обществен транспорт, включително метрото, автобусите, такситата и фериботите, а в някои райони трябва да се носят маски, когато се пътува в частни превозни средства с повече от един човек.

При първо нарушение ще има само предупреждение, а при второ ще се налага глобата от 900 лири. Все още не е ясно докога ще продължат мерките. 

Подкрепи Economic.bg