Twitter пуска навсякъде изчезващите туитове

Съобщенията в микроблогинг платформата ще изчезват след 24 часа, „за да се чувстват по-комфортно потребителите“

Twitter пуска навсякъде изчезващите туитове

Снимка: БТА

460 ~ 1 мин. четене

Twitter Inc стартира в световен мащаб функцията „изчезващи туитове“, съобщава Reuters. Подобно на сторитата в Snapchat и Instagram, постовете в микроблогинг платформата ще изчезват след 24 часа.

По-рано Twitter обяви своя план за тези краткотрайни туитове, наречени „флотилии“, и тества тази функция в Бразилия, Италия, Индия и Южна Корея.

„Някои от вас ни казват, че туитването е неудобно, защото се чувстват прекалено публични, твърдо дълго стоят и като че ли има твърде голям натиск да се натрупват ретуитове и харесвания“, казаха дизайнерският директор Джошуа Харис и продуктовият мениджър Сам Хейвсън в блог.

„Тъй като те изчезват от погледа след един ден, флотилиите помогнаха на хората да се чувстват по-удобно да споделят лични и непринудени мисли, мнения и чувства“, добавят те.

Флотилиите, които включват текст, снимки и видеоклипове, ще бъдат налични в горната част на екрана на потребителите в Twitter и в профила на подателя.

Компанията заяви, че флотилиите ще бъдат разпространени за всички потребители, използващи мобилните операционни системи iOS и Android през следващите дни.Подкрепи Economic.bg