Twitter ще блокира обидните публикации на политици

И постовете на обикновените потребители ще бъдат „санкционирани“, ако съдържат обиди

Twitter ще блокира обидните публикации на политици

Снимка: Pixabay

Twitter вече няма да позволява на потребителите да харесват, отговарят, споделят или ретуитват обидни постове, но ще позволява цитиране на туит, за да могат потребителите да изразяват свободно собственото си мнение. Това обяви в блога си изпълнителния директор на социалната мрежа, Джак Дорси, цитиран от FOX.

Веднага след като той написа това, много граждански организации изразиха недоволството си, че ще се блокират публикациите само на обикновените граждани, а изказванията на световните лидери през социалните мрежи няма да бъдат обект на регулация. Президентът на САЩ Донълд Тръмп бе даден за пример като един от най-активните политици в мрежата и многобройните му публикации, някои, от които и с обидно съдържание.

В отговор на упреците изпълнителният директор на компанията заяви, че има няколко случая, в които Twitter може да блокира постове на публични фигури, въпреки че „те не попадат под тяхната юрисдикция“. А това са именно - насърчаване на тероризма; ясни и директни заплахи от насилие срещу дадено лице;  публикуване на лична информация, интимни снимки или видеоклипове; ангажиране с поведение, свързано със сексуална експлоатация на деца. В случаите, в които е замесен световен лидер, компанията "ще остави видима всяка публикация, която е с голям обществен интерес".

„Нашата цел е да прилагаме правилата си разумно и безпристрастно. По този начин ние се стремим да „сложим на масата“ важните обществени въпроси, както и да защитим правото на обществото бъде изслушвано от лидерите си ", каза Джак Дорси в края на публикацията си.
Коментари: 0