10 удивителни хотелски стаи във Венеция

Може да ви се прииска да не излизате от тях

10 удивителни хотелски стаи във Венеция

Венеция е приказна и романтична, в това няма никакво съмнение. Каналите, архитектурата, старомодните магазинчета и ресторанти – всичко това оставя незабравими спомени у туристите и си заслужава да се види в забавни и дълги разходки. Но във Венеция има и прекрасни хотели, от които може да ви се прииска да не излизате. Oyster.com представя 10 удивителни хотелски апартамента във Венеция, на които може да се насладите със същата страст, както и на самия плаващ град.

Boscolo Venezia Autograph Collection


Преобразеният в хотел бивш палат има 72 стаи и се намира в северната част на града, където е по-тихо и спокойно. Голяма градина и спа център са сред плюсовете на хотела. Стаите са с класически декор, с високи тавани, корнизи с отливки, а по стените са изложени и много стари венециански портрети.

Luna Hotel Baglioni


Хотелът е част от голяма верига, разполага със 104 стаи и се намира на две минути пеша от площад Сан Марко. Гостите може да се насладят на обзавеждане от кралски покои, с множество декорации, версайски ръчно правени паркети и тераси с изглед към остров Сан Джорджо Маджоре. Класическият интериор не пречи новите технологии да са намястото си – всяка стая има телевизор и док станции за iPod.

Centurion Palace


Както подсказва и името, хотелът е преобразен палат от 19-и век. Локацията му е първокласна – точно срещу Канале Гранде, между музея Peggy Guggenheim и Santa Maria della Salute. Стаите са сред най-луксозните в града, като една част имат и изглед към канала.

LaGare Hotel Venezia - Mgallery Collection


Това е хотел от висока класа на остров Мурано във венецианската лагуна. Той се намира в реставрирана фабрика за стъкло. Всяка от стаите има и безплатен Wi-Fi и голяма модерна баня, а обзавеждането е предимно в землисти спокойни тонове.

Hotel Palazzo Stern


Бутиковият хотел се намира в реставрирана историческа сграда на Канале Гранде, като части от зданието датират от 15-и век. Декорът на стаите е в класически венециански стил, с кристални полилеи и луксозни драперии, но без да е претрупан.

Hotel Canal Grande


Малкият хотел има едва 22 стаи и се намира, отново както подсказва името му, по протежението на канала, близо до централната жп гара на Венеция. Мебелировката е в стил Рококо и може да изглежда малко понатруфена за любителите на класиката.

Hotel Principe


Хотелът със 139 стаи се намира в  Cannaregio, покрай канала. Стаите предлагат невероятни гледки към Канале Гранде, особено тези с малки балкони, които са съвсем леко над нивото на водата.

Hotel Moresco


Той се намира до по-малкия канал, близо до автобусната гара на Венеция. Барът му предоставя спокойствие, където може да се насладите на библиотеката и камината. Всяка от 23-те стаи, с имена като Поетът и Градският глашатай, са индивидуално обзаведени,  с цветни тапети и полилеи, както и мозайки в банята.

UNA Hotel Venezia


Бившият палат се намира също в Cannaregio, близо до спирка на водните Vaporetto. Стаите са обзаведени във венециански стил, а чаровни детайли са електрическите кани и драпериите.

Carnival Palace Hotel


Хотелът се намира близо до жп гарата. Всяка от 67-те стаи е индивидуално обзаведена. В някои има полилеи от муранско стъкло, други пък са декорирани в  дръзки цветове. В стаите обаче няма възможност да си направите сами кафе или чай, а температурата се контролира от рецепцията.

Коментари: 0