10 уникални архитектурни шедьоври по света (галерия)

Снимки, които доказват, че човешкото въображение няма граници

10 уникални архитектурни шедьоври по света (галерия)

Вървейки по улиците на градовете, в които се намират, няма как да не забележите тези архитектурни шедьоври. Те доказват, че човешкото въображения няма граници. Ако харесвате модерна съвременна архитектура ще зарадвате сетивата си.


Представяме ви очарованието на десетте архитектурни чудеса, които ще ви завладеят. Всяка сграда е уникална и удивителна. Поемете дълбоко въздух и се наслаждавайте. Модерната архитектура се характеризира с опростени форми и създаване на украшения от конструкцията и темата на сградата. 


Една от основните задачи на всеки архитект е да привлече вниманието на хората към съоръжението си. Повечето от творците подхождат доста грандомански. Има сгради, които ще ви оставят без дъх, макар и някои от тях да са странни и понякога смешни.

 

Сградата “Лотус” е разположена в непосредствена близост до парк в града Wujin в Китай. Отразява не само значението на природата в своя дизайн, но и чувството за естетика.

 

Дизайнът на това училище по мениджмънт в Москва е базиран на идеята да насърчи новаторството и решителността в учениците си. Може би тази сграда ще ви накара да погледнете от друг ъгъл на този тип изкуство.


Архитектите от Stufish Entertainment са успели да проектират първия в света тематичен филмов парк на закрито. Намира се в град Вухан, Китай.


Банката Sugamo Shinkin в Япония е с освежаваща атмосфера и с осезаемо усещане за близост с природата, основано на мотивът за открито небе.


Музеят на биоразнообразието се намира на исландският остров Causeway, град Панама. Проектиран е от известния архитект Франк Гери. Това е първият му проект за Латинска Америка.


 Тази жилищна сграда на име Hintonburg е дело на архитекта Colizza Bruni. Намира се в град Отава, Канада.


Това е градският музей на изкуството “Ордос”, който се намира в едноименния град в Китай. Структурата му е обвита с полирани метални жалузи, които отразяват светлината. В резултат е получена сграда без прозорци, но изключително стабилна на земята и отделена от градската реалност.


Дизайнът на Han Show театърът се основава на традиционният Китай хартиен фенер – оттам и името му “Червения фенер”. Намерението на архитекта е било да пресъздаде един лесен за разпознаване и емблематичен за държавата символ с естетически облик.


Художествената галерия Bendigo, намираща се в Австраля е проект демонстриращ значението на вниманието към детайла. Тя е още едно фантастично строителство, с което можем да се гордеем.

Коментари: 0