10 уникални места по света, които трябва да видите

Забележителности, които не сте и подозирали, че съществуват

10 уникални места по света, които трябва да видите
7546 ~ 3 мин. четене
Автор: Лора Горовска

По света има уникални места, за които повечето от нас дори не подозират, че съществуват. Тези творения на природата са истински дар. Ако сте авантюристична личност, тези места със сигурност ще ви оставят без дъх и ще направят екскурзията ви незабравима.

Ето кои са 10-те уникални места по света, които трябва да видите:

Цветната планина в Китай

Цветната планина в Китай е едно от уникалните места по света. Образуването й е отнело на природата 24 милиона години.  Хълмовете в района на Данксиа са покрити с червен пясък и минерали, които преливат в различни цветове.

Тунелът на любовта в Клевен, Украйна

Тунелът на любовта в Клевен, Украйна всъщност е бил обикновена железопътна линия, по която в продължение на години се е движел трамвай. През лятото растенията израстват около линията, цъфтят и се превръщат в романтично място за разходки на много влюбени двойки. Оттам идва и прозвището му днес.

Цветният тунел Уистерия в Япония

Цветният тунел Уистерия в Япония е приказно място, обградено от лозови насаждения. Такива се срещат и на места в САЩ. Снимката е от тунела в ботаническата градина Китакиушу. Разходката под такава ослепителна гледка и растения ще направят преживяването ви незабравимо и много красиво.

Гробището в Сапанта, Румъния

Гробището Мери в Сапанта, Румъния е една от най-големите забележителности в страната. Освен това то е единствено по рода си. Надгробните плочи са красиво украсени, върху тях са изписани вдъхновяващи мисли и цитати и са нарисувани любимите картини на починалия. Причината е, че създавайки надгробните плочи, хората вярват, че тепърва за починалите започва нов живот. Чрез цветните надгробни плочи се празнува незсмъртието на душата. Мястото се е превърнало в туристическа дестинация, тъй като човек излиза по-скоро радостен, отколкото тъжен.

Графство Антрим в Ирландия

Графството Антрим, разположено на брега на северна Ирландия, е забележително. То е изградено от камъни, които са резултат от изригването на вулкан преди 60 млн. години. Отличителна черта е, че повечето от камъните имат шестоъгълна форма и върху тях може да се ходи.

Цветния гейзер в Невада

Този странен, но и много красив обект, е неволно дело на човешката ръка. Цветният гейзер в Невада представлява нефтен кладенец, изграден през 1916 г., но изоставен. Друг екип, който отишъл на мястото, го е открил, отворил го е и излизащите минерали са довели до тази прекрасна гама от цветове, която можете да видите на снимката. С времето там са се образували мини езера, в които незнайно как се е озовала риба, която го обитава.

Почва от бяла глина в Намибия

Националният парк Науклуфт или „мъртвото блато“ в Намибия е изцяло освеян с бяла глина. Гледките изглеждат като пейзажи, нарисувани от художник, но всъщност са напълно реални.

Люляковите скали в Шотландия

Люляковите скали в Шотландия се намират на остров Скай. Неговите склонове са покрити с красиви лилави люляци, а водата тече тихо. Според легендите, ако се заслушате внимателно в това място, можете да чуете историите на феите измежду цъфтящите храсти.

Вълнистите скали в Аризона

Аризона крие изключително много величествени гледки. Вълнистите скали представляват вълнистообразен пясъчник, който днес е любимо място за фотографите, а и за туристите.

Петра, Йордания

Издълбаните постройки в скалите на Петра са едно от чудесата на света. Градът се намира между Мъртво и Червено море и до ден днешен продължава да всяка респект със своите уникални постройки.

Подкрепи Economic.bg