УНСС затваря заради COVID-19

Това стана ясно от заповед на ректора Димитър Димитров

УНСС затваря заради COVID-19

Снимка: Facebook - Студентски съвет УНСС

Енея Георгиева Автор: Енея Георгиева

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) се връща към изцяло дистанционно обучение за периода от 21 до 27 октомври. Това стана ясно от заповед на ректора Димитър Димитров.

Въпреки спазването на всички противоепидемичните мерки усложняващата се обстановка в страната принуди университета временно да затвори врати. Зимният семестър в учебното заведение започна хибридно, като студентите от първи и втори курс във всички специалности имаха и присъствени занятия. В зависимост от факултетните номера и коя е седмицата от календара половината от обучаващите се имаха достъп до сградата на университета, а останалите използваха платформата Microsoft Teams. 

Спират се и масовите мероприятия, включително публични лекции, спорни и културни прояви. Достъпът на студенти и външни лица в сграда на УНСС се забранява, а академичният, факултетните и катедрените съвети ще се провеждат в електронна форма. 

Решението на ректора е продиктувано заради ръста на случаите на COVID-19 в страната и опасността за здравето на преподаватели, служители, студенти и докторанти.

Коментари: 0