UPS назначава над 100 хил. временни сътрудници

Обикновено 1/3 от тях после остават да работят на постоянни договори

UPS назначава над 100 хил. временни сътрудници

Снимка: ups.com

Американската логистична компания UPS планира да привлече над 100 хил. временни сътрудници за предстоящия „висок сезон“ – празничните дни около Рождество Христово и Нова година. Ръководството на компанията очаква потокът от пратки да започне да нараства стабилно от октомври 2020 г. и да започне да намалява към края на януари 2021 г.

По думите на Шарлийн Томас, шеф на дирекцията за човешки ресурси на UPS, компанията се подготвя за „рекорден пиков сезон“.

Пандемията от Covid-19 направи нашите услуги още по-важни откогато и да било. Поради това ние планираме да назначим над 100 хил. човека на сезонна работа и очакваме, че голяма част от тези временни сътрудници ще продължат да работят в UPS на постоянни договори“, коментира тя.

Опитът от предишни години действително показва, че около 35% от назначените в UPS на временна работа се преназначават на постоянно щатно място. Около 123 000 сътрудници на UPS – около 1/3 от състава на логистичната компания, са започнали работа в нея именно като временно наети работници.

Основните длъжности, които UPS принципно предлага като временна сезонна работа, са опаковчици, шофьори и шофьори експедитори.

Коментари: 0