Усвояемостта на европейските фондове у нас е 92%

България изпревари Румъния с 20% по европроекти, твърди премиерът Бойко Борисов

Усвояемостта на европейските фондове у нас е 92%

Снимка: БГНЕС

220 ~ 1 мин. четене

Усвояемостта на европейските фондове у нас е 92%. Страната ни е изпреварила Румъния с 20% в това отношение. Това потвърди министър-председателят Бойко Борисов докато беше на посещение във Варна.

Според Борисов, ако не беше „експериментът Орешарски”, автомагистрала „Хемус” вече щеше да се строи, а не тепърва да се проектира.

Той отбеляза, че през последните няколко месеца правителството е положило неимоверни усилия да защити европроектите в Брюксел, голяма част от които изтичат до края на година и ако средствата не бъдат усвоени, България не само ще ги загуби, но и ще се наложи да връща вече изхарчените пари.

Борисов заяви, че АМ „Хемус” е жизнено важна за цяла северна България, особено за бизнеса, туризма и основно за икономиката на държавата. Той допълни, че в Брюксел ясно виждат постигнатите резултати от правителството и  застават плътно зад неговата политическа практика.

Премиерът заяви, че ръководството на ЕС забелязва напредъка на страната ни отстрана на финансова стабилност, намаляването на безработицата, икономическият растеж и добрата среда за инвестиции.

Подкрепи Economic.bg