В ерата на Covid-19: Интерактивна карта показва правилата за пътуване по света

Тя е на Международната асоциация на авиокомпаниите (IATA) и показва ограниченията по целия свят

В ерата на Covid-19: Интерактивна карта показва правилата за пътуване по света

Снимка: Screenshot IATA

Международната асоциация на авиокомпаниите (IATA) пусна безплатна онлайн интерактивна карта на света, която предоставя на пътниците най-новите правила за пътуване в ерата на COVID-19 по държави.

Картата разчита на базата данни на IATA Timatic, която се актуализира повече от 200 пъти на ден, за да осигури точно ограниченията за пътуване, присъщи за продължаващата пандемия.

Използването на картата е максимално улеснено. Като кликнете върху съответната държава, отдясно ще видите всички ограничения, които се прилагат: кой има право да влиза, дали е необходима карантина и т.н.

Страните, които в момента използват най-строгите правила за влизане, са подчертани в тъмно синьо, а онези с по-малко ограничения са в светло синьо.

Интерактивната карта за международните пътувания по света може да се използва и през мобилно устройство. Картата може да намерите ТУК

„Докато авиационната индустрия се подготвя за безопасно рестартиране, пътуващите ще трябва да знаят кои граници са отворени и какви са здравните ограничения. Пътуващите могат да разчитат на Timatic за изчерпателна и точна информация за пътуванията по време на пандемията“, каза Аниш Чанд, помощник-директор на IATA, Timatic.

В неотдавнашно проучване, поръчано от IATA относно притесненията, които хората са имали във връзка с въздушното пътуване след кризата, повече от 80% от пътуващите заявиха, че са толкова загрижени за потенциалните карантинни ограничения, колкото и за действителното хващане на вируса по време на пътуване.

Коментари: 0