Ваксинацията може да спаси летния сезон

TUI очаква да покрие 75% от обичайното си разписание през лятото

Ваксинацията може да спаси летния сезон

Снимка: Pixabay

Автор: Economic.bg

Успешните ваксинационни програми могат да спасят лято 2021 г., заяви пред BBC Фридрих Йоусен, ръководител на най-голямата туристическа компания в Европа TUI. Фирмата, която притежава флот от самолети, круизни кораби и верига туристически агенции, заяви, че само през март резервациите са достигнали 2.8 милиона. В резултат на това се очаква компанията да покрие до 75% от нормалния си график за летния сезон.

Ние сме оптимисти за лятото. „Все още сме уверени, че ще имаме прилично лято“, каза Йоусен, посочвайки програмите за ваксинация срещу коронавирус във Великобритания, САЩ и Европа.

Той очаква някои страни да поискат от пътниците да докажат, че са били ваксинирани, преди да им бъде позволено да преминат границата, но според него отрицателен резултат от тест за Covid би бил също толкова ефективен за предотвратяване на разпространението на вируса.

Въпреки това, за да бъде успешна тази стратегия, експертът смята, че цената на тези тестове трябва да бъде намалена. „Колкото по-евтино става, толкова по-добре работи и е по-малко вредно за икономиката“, каза той.

Коментари: 0