25 въпроса, които задават на интервю за работа в Apple

Някои от тях са трудни, а други прости, но доста неясни

25 въпроса, които задават на интервю за работа в Apple
12519 ~ 3 мин. четене
Apple е известна като едно от най-трудните и най-вълнуващи места за работа и не е изненадващо, че подборът на служители в компанията не е никак лесен. 

Както Google и други големи технологични компании, така и Apple задава комбинация от технологични въпроси, базирани на предишен опит на кандидатите, както и въпроси, с които се разкрива логическата и креативната мисъл на всеки един потенциален служител. 

Изданието Enterprenuer разкрива някои от най-трудните въпроси, задавани по време на интервю за работа в Apple. Някои от тях целят решаване на трудни математически проблеми, а други са прости, но доста неясни, което обърква интервюираните. 1. Разкажете ни за ваше постижение, с което се гордеете. (интервю за мениджър "Софтуерно инженерство")

2. Какви са вашите провали и какво научихте от тях? (интервю за софтуерен инженер)

3. Опишете ни интересен казус, който сте успели да разрешите. (интервю за софтуерен мениджър)

4. Как ще опишете на 8-годишно дете какво представлява модем/рутер и какви са неговите функции? (интервю за служител "Обслужване на клиенти)

5. Какво ви води тук днес? (интервю за софтуерен инженер)

6. Имате 100 монети, поставени на масата, всяка от които има две страни. 10 от тях са обърнати с "ези", а останалите 90 - с "тура".  Нямате право да ги гледате или да ги пипате. Разделете монетите в две купи така, че във всяка да има равен брой монети с "Ези". (интервю за софтуерен инженер)

7. С какво искате да се занимавате след 5 години? (интервю за софтуерен инженер)

8. Защо искате да работите в Apple и какво ви липсва в сегашната работа, което Apple може да ви даде? (интервю за софтуерен инженер)

9. Опишете себе си, какво ви вдъхновява? (интервю за софтуерен инженер)

10. Как бихте тествали изправността на тостер? (интервю за софтуерен инженер по осигуряване на качество)

11. Ако ви наемем, върху какво бихте искали да работите? (интервю за старши софтуерен инженер)

12. Имате пред вас три кашона. В единия има само ябълки, в другия само портокали. В третия кашон има и ябълки и портокали. Кашоните са надписани грешно и не описват точното съдържание на съответния кашон. Отворете само един кашон и без да поглеждате в него, извадете един плод. Когато видите плода, който сте извадили, как ще надпишете правилно всеки един от кашоните? (интервю за софтуерен инженер по осигуряване на качество)

13. Имали ли сте различия с ваш мениджър и как подхождате, когато не сте съгласен с дадено решение? Опишете конкретен пример и обяснете как разрешавате конфликта, какви са крайните резултати и какво е мнението на този мениджър за вас днес? (интервю за софтуерен инженер)

14. Защо трябва да ви наемем? (интервю за старши софтуерен инженер)

15. Креативна личност ли сте? Дайте пример за нещо креативно. (интервю за софтуерен инженер)

16. Опишете смиряващо преживяване. (интервю за специалист "Търговия на дребно")

17. Кое е по-важно - да решите проблем на даден клиент, или да го обслужите качествено?  (интервю за служител "Обслужване на клиенти")

18. Изглеждате позитивен човек. Какво може да ви сломи? (интервю за Family Room Specialist)

19. Как бихте показали на даден клиент, че сте склонни да му помогнете? (интервю за служите "Обслужване на клиенти)

20. Приложение като iTunes сваля множество изображения, които с времето остаряват. Каква стратегия бихте използвали да се оттървете от тях? (интервю за софтуерен инженер)

21. Ако ви дадат буркан с асиметрични и несиметрични монети, от който вие изтегляте една, хвърляте я три пъти и получавате "ези", "ези", "тура". Какви са шансовете да сте изтеглили симетрична или несиметрична монета? (интервю за водещ анализатор)

22. Кой е най-добрият ви ден през последните 4 години? А най-лошият? (интервю за мениджър "Проекти")

23. Колко деца се раждат всеки ден? (интервю за служител "Доставки и логистика")

24. Когато се разхождате в магазин на Apple като клиент, какво забелязвате вътре и как се чувствате, когато влезете за първи път? (интервю за специалист)

25. Ако имате две яйца и искате да разберете каква е максималната височина, от която ако пуснете яйцето, то няма да се счупи. Как бихте подходили? (интервю за специалист)

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg