Зеехофер не е доволен от резултатите от срещата на върха на ЕС

Той не вижда алтернатива за връщането на някои мигранти, пристигнали на германската граница

Зеехофер не е доволен от резултатите от срещата на върха на ЕС
568 ~ 1 мин. четене
Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер каза днес на заседание на своя Християнсоциален съюз (ХСС), че не е доволен от постигнатото от канцлерката Ангела Меркел във връзка с миграцията на срещата на върха на Европейския съюз, предадоха световните агенции, като се позоваха на източници от неговата партия.

Според цитираните представители на ХСС, Зеехофер заявил на среща на партията в Мюнхен, че не вижда алтернатива на връщането на някои мигранти, пристигнали на германската граница - мярка, която би го вкарала в конфликт с Меркел.

По негови думи разговорите, които е провел снощи с канцлерката, не са довели до успех.Меркел се надява, че споразумението, постигнато на срещата на ЕС в Брюксел тази седмица, ще успокои баварските й съюзници, които настояват за значително втвърдяване на имиграционната политика на Германия.

Лидерите от ЕС се съгласиха да създадат "контролирани" центрове за мигранти, първо в Европа, а после в Северна Африка. Меркел също така сключи отделни двустранни сделки с редица държави от общността.

Според Зеехофер тези решения не са толкова ефективни, колкото едностранното връщане на пристигнали на германската граница мигранти, които вече са регистрирани като кандидати за убежище в друга страна от ЕС.Той също така е отхвърлил предложението на Меркел за настаняване на тези мигранти в т.нар. сборни бежански центрове в Германия
Подкрепи Economic.bg