Вече се появиха и круизи доникъде

Те ще започнат през ноември в Сингапур

Вече се появиха и круизи доникъде

Снимка: Unsplash

2096 ~ 1 мин. четене

След като няколко авиокомпании вече пуснаха полети доникъде, сега е ред и на круизната индустрия. Сингапур обяви, че от ноември стартира пътувания за удоволствие, които няма да спират на нито едно пристанище.

Те ще бъдат осъществени от две компании, които организират круизни пътувания в Сингапур – Genting Cruise Lines и Royal Caribbean International.

С цел ограничение на разпространението на заразата от коронавирус, корабите ще са пълни на 50% от капацитета си и на тях ще се допускат само жители на Сингапур. Преди да се качат на борда те ще трябва да си направят и тест за наличие на вируса. Екипажът също трябва да има отрицателна проба за Covid-19, а моряците, пътували извън Сингапур, ще трябва да се подложат и на карантина, преди да се качат на борда.

„Този нов вид круиз е ценна възможност за операторите да преоткрият цялото круизно изживяване и да възстановят доверието на пътниците“, заяви Кийт Тан, главен изпълнителен директор на Сингапурския борд за туризъм, цитиран от CNN.

Първият „круиз доникъде“, под името World Dream, ще се осъществи на 6 ноември, докато Quantum of the Seas ще отплава през декември. Все още не са обявени цени и удобства на борда за двата круиза в Сингапур.

Подкрепи Economic.bg