Великобритания мисли да карантинира в хотели пристигащите от страни с висок риск

Като начин да контролира спазването на карантината

Великобритания мисли да карантинира в хотели пристигащите от страни с висок риск

Снимка: БТА

Британското правителство обсъжда още по-силно затягане на ограниченията върху пътуванията заради пандемията, като може да въведе изискване пристигащите от чужбина от страни с висок риск на зараза да бъдат карантинирани в хотели, предава Daily Mail. От началото на януари се изисква отрицателен тест за повечето от пристигащите в страната, който да бъде представен още преди отпътуването, както и оставане под карантина след пристигането.

Сега правителството обмисля да задължи пристигащите да прекарват 10-дневна изолация в хотел, за който ще трябва да си плащат, като начин да контролира спазването на карантината, твърди BBC. На фона на разпространението на коронавируса, критици на сегашната карантинна политика твърдят, че тя не се спазва достатъчно строго.

Решение се очаква да бъде взето от властите в понеделник.

В същото време друг британски вестник - Telegraph - пише, че британското правителство е удължило тихомълком законодателството, свързано с извънредните мерки, до 17 юли, за да даде възможност на местните съвети да затварят кръчми, ресторанти, магазини и обществени места.

Според премиера Борис Джонсън при сегашната ситуация кабинетът няма как да обмисли разхлабването на мерките, докато не е сигурно, че програмата за ваксинация работи.

Коментари: 0