Великобритания представи новите правила за чуждестранни студенти

След края на преходния период желаещите да учат на острова ще трябва да съберат необходимия брой точки

Великобритания представи новите правила за чуждестранни студенти

Снимка: Pixabay

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Британското правителство представи новите правила, по които студентите от Европейския съюз ще кандидатстват за виза след края на преходния период. Те са базирани на точкова система и желаещите да учат на Острова ще получават това право, само ако съберат 70 точки, пише на сайта на правителството.

Желаещите да учат там ще трябва да докажат, че имат предложение от одобрена образователна институция, говорят английски и са в състояние да се издържат по време на обучението си. От правителството гарантират, че няма да има ограничение за броя на чуждестранните студенти, които могат да дойдат във Великобритания.

В съобщението също така се посочва, че чуждестранните студенти „са от ключова роля в програмата на правителството и допринасят за икономическото, академичното и финансовото развитие на кралството“.

Също така правителството гарантира, че ще бъдат запазени най-ярките и най-добрите студенти, които да продължат развитието си в следдипломното обучение в Обединеното кралство. Тази нова линия на развитие ще позволи на тези, които са завършили степен на висше образование там, да останат за период от две години (три години за завършили докторантура) и да работят на всяко ниво в сферата на обучението си.

Коментари: 0