„Вила Ямбол“ вдигна най-големия празник на виното

Избата представи уникалната резерва червени вина по случай празника на виното

„Вила Ямбол“ вдигна най-големия празник на виното

Снимка: Вила Ямбол

Автор: Вила Ямбол

Златна изненада поднесе на „Празника на виното“ в Ямбол организаторът на проявата - „Вила Ямбол“. Отличната реколта от вина, които гостите имаха неповторимата възможност да опитат, са носители на множество златни медали от световни конкурси.

Наред с това, ямболии споделиха радостта от успешното начало на годината за лозаро-винарския бранш и с отличната селекция Kabile Reserve, която включва три едносортови червени вина – мерло, сира и каберне совиньон.

Вината на избата от реколта 2019 са с превъзходно качество. С тези думи изпълнителният директор на избата Красимир Аврамов даде старт на тържеството. „Годината беше една от най-добрите в последно време. Природата беше на наша страна, а екипът ни от агрономи и технолози дадоха всичко от себе си, за да може тази година да пуснем на пазара резервите на Kabile, които в пълнота представят богатството на нашите земи и уникалната комбинация от климат и почви“, допълни Аврамов.

Музикални изпълнения на народни песни и кулинарно шоу, водено от екипа на Ути Бъчваров бяха част от  изненадите за жителите и гостите на града. Емблематичната певица Илка Александрова, заедно с водещата Катерина Евро успяха да вдигнат на дълго и цветно хоро присъстващите, а местната кукерска група представи ритуали, с които се слага край на зимата.

„Вила Ямбол“ е сред най-старите изби в Южна България с традиции във винопроизводството от 1924 година насам. Днес произвежда едни от най-търсените и харесвани ракии и вина на пазара: ракиите „Ямболска“ и „Стралджанска”, вината Villa Yambol и Kabile.

Коментари: 0