\"Витоша е в окаяно състояние - когато се качих на Драгалевския лифт, се сетих за \"Запорожец\"

Нено Димов, министър на околната среда и водите

Цитат на деня:

\

Снимка: МОСВ

"Витоша е в окаяно състояние - когато се качих на Драгалевския лифт, се сетих за "Запорожец" - една кола, която много млади хора не са я чували. Софиянци заслужават много повече. Към момента действащият план не позволява да се прави строителство, а ремонтите могат да бъдат правени, но от къде ще бъдат намерени частите за "Запорожеца", при положение, че отдавна не е в производство?". Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов в сутрешния блок на БНТ днес.

"Министерството на младежта и спорта изпрати писмо, с което ни уведоми за работата на комисия и започването на процедурата да бъде започната промяната на устройствения план на природен парк "Витоша". Дали това ще бъде одобрено, или не, пак казвам - работят експерти. Тези, които са заинтересовани правят предложението, а ние като орган, който трябва да го оцени, преценяваме дали това е допустимо, или не и ако е, при какви условия. Ако ние участваме в тази комисия, естествено е след това да самооценяваме работата си, което не е нормално", коментира Димов.

По думите му Витоша трябва да бъде върната на софиянци.

Едва след като планът бъде променен, ако бъде, могат да се правят конкретни инвестиционни предложения, уточни министърът.

"Запорожецът", на който се возих на "Драгалевци", аз самият като данъкоплатец не искам да продължа да се возя и да ремонтирам. Искам съвременно съоръжение от началото на 21 век. Това означава да има ново строителство", каза още Нено Димов.
Коментари: 0