Владимиров: Без държавна намеса железницата ще спре

Съдът е определил да бъдат взети 40 млн. лв., като на този етап са изтеглени половината, каза директорът на БДЖ

Владимиров: Без държавна намеса железницата ще спре

Снимка: Economic.bg/Краси Свраков

Ако няма държавна намеса в БДЖ, а смятам, че това трябва да бъде направено, железницата трябва да спре. Това заяви изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ Владимир Владимиров в интервю за bTV. Той коментира запора на сметките на „БДЖ-Пътнически превози“, който бе направен по искане на един от кредиторите на железницата.

„От сметките има изтегли 20 млн. лв. Съдът е определил да бъдат взети 40 млн. лв., като на този етап са изтеглени половината”, обясни Владимиров. По думите му за момента положението в железниците в краткосрочен план е спокойно, защото са побързали да изплатят заплатите на своите служители преди сметките да бъдат запорирани.

„Следващият месец обаче ще бъде много голям проблемът – няма да е само заради заплатите, няма да можем и на доставчиците да плащаме. Държавата трябва да се намеси с една сума. Миналата година в края тя се намеси, тази година остатъкът трябва да бъде платен”, каза Владимиров.

Вчера транспортния министър Ивайло Московски обяви, че се надява на безлихвен заем, който обаче трябва да бъде отпуснат от Министерството на финансите.
Коментари: 0