Влакове ще спират само на Централна гара

До 10 ч. тази сутрин е забранено движението на композициите, които заминават от гара София

Влакове ще спират само на Централна гара

Снимка: Economic.bg/Архив

5864 ~ 1 мин. четене

Всички влакове, които пътуват в посока Централна гара София или заминават от гарата в столицата, няма да спират на гарите и спирките на територията на град София. По този начин първите или последните гари по маршрута на влаковете преди или след Централна гара София ще бъдат гарите Елин Пелин, Костинброд, Яна, Реброво и Владая, съобщават от БДЖ.

Допускането на сутрешните влакове в Централна гара София се осъществява поетапно. От 10:00 ч. ще бъде възстановено и движението на композициите, които заминават от гара София. „До момента не се допуска заминаване на влакове от Централна гара София. Това се налага във връзка със създаване на организация за изпълнение на допълнителните ограничителни мерки за пътуване от и до град София“, уточняват от държавната железница.

При предприемане на пътуване е необходимо клиентите на БДЖ да разполагат със всички необходими документи и попълнени декларации с основание за своето пътуване, тъй като подлежат на проверка преди да бъдат допуснати до влака.

Движението на влаковете във всички останали гари по своя маршрут, ще се осъществява без промяна в тяхното разписание, уточняват още от БДЖ.

Подкрепи Economic.bg