Властта опитва да реши актуални проблеми с методи от 50-те години

Според евродепутата и бивш екоминистър не може да се изненадваме от ситуацията, щом досега не е инвестирано в инфраструктурата

Искра Михайлова:

Властта опитва да реши актуални проблеми с методи от 50-те години

Снимка: Economic.bg/Архив

Кризата с водата в Перник е симптом на грешки в начина на управление. Кризата ни показва, че с методи и подходи от 50-те години на миналия век не можем да предоставяме на българските граждани услуги, които са типични за 21 век. Това каза в интервю за БНТ евродепутатът и бивш екоминистър Искра Михайлова.

„Не можем в продължение на много години да не инвестираме в една инфраструктура и след това изненадано да открием, че тя повече не поема необходимите усилия, за да предостави услугата на гражданите. Перник стана символ на водната криза, но за съжаление не е само Перник“, коментира тя.

Според Михайлова водната инфраструктура в България е в критично състояние. „Имам предвид водопреносната мрежа, питейната вода и ако ние през последните години направихме усилие и инвестирахме с подкрепата на Европейския съюз в пречистване на водите, отвеждане на отпадни води, защото проектите по програма околна среда са за това. Те не са за питейна вода, те са за пречистване на отпадната вода, за да бъде природата чиста", каза евродепутатът.

По повод вота на недоверие срещу правителството, тя заяви ,че ДПС го подкрепят с аргумент, че показва криза в резултат от липсата на реформи. „Ние ще подкрепим вота, но дали той ще успее, зависи от малките фрагментарни партии в парламента“, добави евродепутатът.

ДПС щели продължават да акцентират върху политиката за околна среда и водите. Ако България не се заеме с реформите, нищо добро не я очаква, предупреди бившият екоминистър.

 

Коментари: 0