„Топлофикация София“ се смили – ускорява ремонта в четирите квартала

Първоначално беше обявен 60-дневен срок за дейностите по реконструкция, но след протести и заплахи на граждани се намалява на 40 дни

„Топлофикация София“ се смили – ускорява ремонта в четирите квартала

Снимка: Economic.bg/Архив

С 20 дни ще бъде съкратен периодът, в който ще се ремонтира магистралният топлопровод, заради който ще останат без топла вода 4 столични квартала през това лято. Така на практика вместо за 60 дни, ремонтът ще се извърши за 40. За целта екипите на „Топлофикация София“ ще работят с удължено работно време, за да могат да завършат реконструкцията предсрочно.

Реконструкцията предвиждаше цялостно прекъсване на топлоподаването за кварталите „Студентски град”, „Витоша”, „Малинова долина” и „Дървеница” за периода от 15 юни до 15 август 2020 г. Новината предизвика недоволство сред жителите на кварталите и от студентските съвети поискаха намаляване на предвидения срок за ремонт на две седмици, тъй като обявените дати, в които няма да има топла вода съвпадат с изпитните сесии на студентите.

След среща с представители на студентските съвети и гражданите е взето решение, този срок да бъде редуциран до 40 дни, а не на две седмици, както поискаха жителите на "Студентски град".

„Получихме разрешение от Столична община за удължаване на работното време, което ще ни позволи да съкратим времето за ремонт“, каза говорителят на „Топлофикация София“ Елизабет Павлова за „Нова телевизия“.

От дружеството вече се извиниха за създаденото неудобство, но уточниха, че ремонтът трябва да бъде извършен заради тежкото състояние на топлопровода, който е изграден още през 70-те години, както и за да се избегнат бъдещи аварии в зимния отоплителен сезон, които освен без топла вода, да оставят абонатите и без отопление.

Коментари: 0