Вместо чумата, ГЕРБ и БСП обсъдиха проблемите с мигрантите

Посоката на този разговор зададе лидерът на опозицията Корнелия Нинова

Вместо чумата, ГЕРБ и БСП обсъдиха проблемите с мигрантите

Снимка: Economic.bg/ Красимир Свраков

640 ~ 2 мин. четене
Днес премиерът Бойко Борисов се появи в парламента заедно с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и със земеделския министър Румен Порожанов. Въпреки че през последните дни горещата тема в страната и най-вече пред Министерския съвет беше чумата по селскостопанските животни в България, ГЕРБ и БСП обсъдиха проблемите с мигрантите.

Председателят на БСП Корнелия Нинова поведе разговора в тази посока. „Премиерът Борисов каза, че големият проблем на България е законната и легална миграция, а през 2015 г. в Малта търси начини как да я организира“, каза тя и добави: „Предизвикахме този дебат, защото мигрантският въпрос стоки с пълна сила пред Европа и България“.

Тя посочи, че според нея правителството на Борисов дори създава стимули за идване на нови мигранти в страната. Нинова заяви, че според стратегията на правителството на мигрантите се гледа като на работна ръка и като на инструмент за решаване на демографската криза в България. Според нея чрез действията си премиерът дава на мигрантите повече права, отколкото на българите.

Единственият път, когато Нинова спомена чумата по животните, беше, когато коментира, че в резултат на двойствената политика на правителството относно мигрантите, в България се ширят страхове по най-различни теми, включително относно чумата.

От своя страна Борисов повтори своята мантра, че България е единствената държава в Европейския съюз, справила се с мигрантите. Освен това се наблюдава нулев бежански натиск по границите и страната ни е давана за пример, каза премиерът.

Борисов каза още, че няма против парламентът да забрани на правителството да подписва двустранни споразумения за приемане на мигранти. Накрая премиерът призова парламентарните групи да излязат в 5-минутна почивка, за да обсъдят приемане на общо решение за миграцията.
Подкрепи Economic.bg