ВМРО опитва да формира коалиция за предсрочните избори

Каракачанов води преговори с Валери Симеонов, има и „нормален диалог“ с Петър Москов

ВМРО опитва да формира коалиция за предсрочните избори

Снимка: Красимир Каракачанов

4793 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

За евентуална коалиция на предстоящите предсрочни избори започва разговори ВМРО. Това съобщи лидерът на патриотичната формация и министър на отбраната в оставка Красимир Каракачанов. Потенциалните партньори са НФСБ на Валери Симеонов и КОД на Петър Москов, стана ясно от думите му.

Никакви шансове обаче нямало да се проведат разговори с Волен Сидеров и Веселин Марешки.

Контактите с Валери Симеонов и НФСБ не са спирали. С Волен Сидеров нямаме връзка от година - той беше причината за торпилирането на коалицията „Обединени патриоти“, обяви Каракачанов.

С КОД и лидерът на партията Петър Москов не са водени разговори за коалиция на предстоящите избори, но има нормален диалог.

Припомняме, че на изминалите избори на 4 април ВМРО не участва в коалиция и остана на косъм от парламента с 3.64% от вота. Партията на Валери Симеонов се коалира с „Воля“ на Веселин Марешки, но в крайна сметка новата коалиция получи едва 2.37% от общо гласувалите.

Миналата седмица пък от партията на Валери Симеонов призоваха на предсрочните избори „патриотите да се явим обединени“. НФСБ призова и за свикването на „общ национален патриотичен форум“ на 10 май.

В сряда пък президентът Румен Радев обяви, че вероятната дата за новите парламентарни избори ще бъде 11 юли.

Коментари: 0