Volkswagen спира производството в Европа

За поне две седмици

Volkswagen спира производството в Европа

Снимка: Unsplashed

Германският автомобилен производител Volkswagen обяви, че се готви временно да закрие повечето си европейски фабрики вследствие на пандемията на коронавирус.

Пред репортери във вторник главният изпълнителен директор Херберт Дийс заяви, че компанията ще спре производството във фабрики, експлоатирани от марките на групата (Audi, Bentley, Bugatti, Ducati, Lamborghini, Porsche, Seat и Skoda) „в близко бъдеще“, като повечето европейски заводи ще преустановят работата за най-малко две седмици.

Производството в заводите на Volkswagen в Испания, Словакия и Италия ще бъде спряно преди края на седмицата, добави Дийс.

Тази стъпка идва малко след като най-големият производител на автомобили в света по продажби предупреди, че 2020 г. ще бъде „много трудна година“, като епидемията от коронавирус ще постави „неизвестни оперативни и финансови предизвикателства“.

„Разпространението на коронавирус в момента се отразява на световната икономика. Не е сигурно колко тежко или за колко дълго време това ще се отрази и на Volkswagen Group “, казва в изявление във вторник Франк Уитър, главен финансов директор на Volkswagen.

„В момента е почти невъзможно да се направи надеждна прогноза. Ние използваме пълноценно всички мерки в режим на работа, за да подкрепим нашите служители и техните семейства и да стабилизираме нашия бизнес “, добави той.
Припомняме, че и други автомобилни поризводители затвориха производствата си в държави в Европа, засегнати от коронавируса.
Коментари: 0