„Волт“ и „Продължаваме промяната“ подписват коалиционно споразумение

От партията на Настимир Ананиев не са поставяли условия за места в листите

„Волт“ и „Продължаваме промяната“ подписват коалиционно споразумение

Снимка: БТА

7306 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Кирил Петков и Асен Василев подписват коалиционно споразумение с партия „ВОЛТ“. Това съобщи първо основателят на „ВОЛТ“ Настимир Ананиев пред БНТ. По-късно новината бе потвърдена и от пресофиса на Петков и Василев. Така вече е ясно името на първата партия, с която новият политически проект на бившите служебни министри ще се яви на предсрочния вот на 14 ноември. 

Коалицията ще запази името на проекта на Петков и Василев - "Продължаваме промяната". От „ВОЛТ“ не са поставяли никакви условия, доволни са от заявката на новата формация, че ще търсят почтени хора. По думите на Ананиев избраното име е продължение на „това, заради което започнаха протестите“. Основателят на „ВОЛТ“ е съгласен и с условието, поставено от Петков и Василев – да не се искат пари и места в листите.

Разбрахме се, че предлагаме хора, проверява се дали отговарят на условията, за които сме се договорили и след това коалиционен съвет ще вземе решение кой къде ще участва“, коментира Ананиев пред БНТ.

По-рано през деня заявки за коалиционно споразумение дойдоха и от други политически формации. Мая Манолова коментира пред медии, че „Изправи се БГ! Ние идваме!“ предлага обединение на всички формации на промяната – „Демократична България“ и формацията на Василев и Петков. По думите ѝ на всеки гражданин трябвало да бъде ясно, че гласувайки за всяка една от тези формации, гласуват за следваща управленска коалиция, която ще стъпи върху платформата на промяната.

Припомняме, че в началото на септември „ВОЛТ“ реши да оттегли подкрепата си от „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Тогава представители на „ВОЛТ“ коментираха, че текущите участници и ръководство на коалицията са се капсулирали в един затворен кръг и забравят очакванията на протестиращите, които са ги събрали.

Лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов заяви в интервю за BTV, че с новата формация трябва да обсъдят общо явяване на изборите като коалиция.

Трябва да се мисли в посока общи листи и общо явяване, защото по този начин може да се привлекат повече избиратели и тази коалиция да има възможност да получи мандата", посочи Иванов.

 

 

 

 

Подкрепи Economic.bg