Второто поколение iPhone SE може да струва точно колкото предшественика си

Мин-Чи Куо даде нови жокери за малкия и евтин iPhone SE 2

Второто поколение iPhone SE може да струва точно колкото предшественика си
Втората генерация малък и бюджетен iPhone SE е близо и слуховете за него се множат с всеки изминал ден. Последните такива, подадени от авторитетния анализатори Мин-Чи Куo, известен като достоверен източник за случващото се около Apple, се отнасят до цената и датата на дебют на бъдещия смартфон на марката. 

Според тях устройството може да се появи след шест месеца или дори по-скоро, пише Mashable. Куо твърди, че iPhone SE 2 ще бъде представен поще през първото тримесечие на следващата 2020 г. 

По-любопитната информация този път е свързана с цената на бюджетния телефон на Apple. Анализаторът коментира, че е възможно смартофонът да бъде пуснат на пазара за 399 долара. Ако това е вярно, то означава, че iPhone SE 2 ще се продава на цена като на предшественика си iPhone SE, видял бял свят през март 2016 г. 

iPhone SE се появи през 2016 г., като притежаваше функциите на iPhone 6S, но в размерите на 4-инчовия iPhone 5S. Устройството остана последното компактно на компанията, което освен с малките си размери привличаше потребителите и с по-скромната си цена. Компанията обаче реши да преустанови продажбите на модела през миналата година – стъпка, която бе остро разкритикувана от мнозина. 

Новината, че сега Apple планира да възроди един от най-сполучливите си смартфони, според мнозина анализатори е крачка към връщането на изгубени позиции на важния китайски пазар. 

Що се отнася до спецификациите на iPhone SE 2, Куо твърди, че той ще разполага с процесор A13, 3 GB RAM памет и 64/128 GB място за съхранение. Всичко това звучи повече от добре за базов телефон. 

По думите на анлизатора iPhone SE 2 ще се появи в космически сив, сребърен и червен цвят. Предполага се още, че устройството ще има 4.7-инчов екран, подобно на iPhone 8. 
Коментари: 0