\"Взехме парите на олигарси, контрабандисти, знайни и незнайни герои, а сега ги даваме да съживим държавата\"

Бойко Борисов, министър-председател на България

\
4022 ~ 1 мин. четене
„Над 3 милиарда са отишли в общините и в селските райони, стигнали са до хората. Това са живи пари, които влизат в държавата. Над 2 милиарда сме събрали от контрабанда. Досега тези пари отиваха в олигарси, контрабандисти, знайни и незнайни герои, а сега ги даваме да съживим държавата".  Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на отчета на Държавен фонд Земеделие за усвоените европейски средства през изтеклия програмен период 2007-2013 г.

"Увеличихме заплатите на учителите, увеличихме парите в правосъдието, реконструирахме магистрали, дадохме и на тютюнопроизводителите. Благодарение на тези събрани средства всяка Коледа и Великден подпомагаме нашите пенсионери“, каза още премиерът.

„Преценихме с вицепремиера Томислав Дончев, че усвояемостта от еврофондове ще достигне над 95%. Ние ще бъдем вторите. И това, че България няма административен капацитет се оказаха празни приказки. Да, в началото нямахме, но се научихме“, добави Борисов. 

Той посъветва експертите от ДФ „Земеделие“, ако се налага да режат и да връщат проекти, но всичко, което се прави, да бъде изрядно.
Подкрепи Economic.bg