Wizz Air отменя всички полети до Полша

Мярката влиза в сила от 15 март 2020 г.

Wizz Air отменя всички полети до Полша

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, обяви днес, че отменя всички полети от и за Полша. Мярката влиза в сила от 15 март, а причината е че чужди граждани няма да могат да влизат в Полша, а поляците, пристигащи от чужбина, ще бъдат поставени под карантина.

Ограниченията за пътувания са превантивна мярка с цел свеждане до минимум на разпространението на пандемията COVID-19.

От България Wizz Air изпълнява директни полети до Полша единствено през лятото – от летище Бургас до Катовице и Варшава. Пътниците с резервации, засегнати от спирането, ще бъдат автоматично информирани по имейл, в случай че са направили резервациите си директно на сайта на компанията или чрез мобилното приложение.

Пътниците могат да изберат пълно възстановяване на парите в брой и ще бъдат информирани за необходимите стъпки, за да получат банков превод или превод към банкова карта, в отделен имейл. В този случай клиентите ще имат право само на 100% от първоначално платената тарифа.

Пътниците, които са направили своите резервации чрез туристически агенции, включително онлайн туристически агенции, трябва да се свържат с компанията, от която са закупили билетите си, уточняват от авиокомпанията.

Коментари: 0