Wizz Air ще лети до три нови дестинации от София

Цените на билетите започват от 39,99 лв.

Wizz Air ще лети до три нови дестинации от София

Нискобюджетната авиокомпания Wizz Air обяви днес, че пуска полети до три нови дестинации от Летище София – до Нюрнберг, Базел и до летище Донкастър в Шефилд. Полетите ще стартират от 21 и 23 декември и ще се извършват два пъти седмично. Цените на билетите ще започват от 39,99 лв. в едната посока. 

От 1 ноември стартира и нова линия от Будапеща до София, като компанията ще извършва полети три пъти седмично - във вторник, четвъртък и събота. Цените на билетите ще започват от 39.99 лв. 

По време на пресконференцията днес в София, Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air каза: “Радвам се, че нашият бизнес в България продължава да се разраства. Прибавянето на седми самолет в базата в София е отговор на търсенето и ние продължаваме да инвестираме като предлагаме нови възможности за пътуване на ниски цени. Wizz Air революционализира пътуването по въздух в Централна и Източна Европа. Ние донесохме в България ниските цени и оставаме силно ангажирани с откриването на нови линии, развиване на инфраструктурата и следващи инвестиции в нашата база. Обявеното днес означава 2,8 милиона места по българските линии през 2017, което е над 60% увеличение на годишна база.”

Очаква се от декември в базата на Wizz Air в София да влезе още един самолет. Заедно с него, машините на компанията ще станат общо седем. Допълнителният капацитет ще повиши честотите по много от съществуващите  популярни маршрути. С тези последни анонси, Wizz Air инвестира сега още 100 милиона евро в базата си в България, достигайки общ брой на екипа 280 души.

През март от компанията обявиха, че от 13 юни ще летят до Копенхаген три пъти седмично. По-рано съобщиха, че ще пуснат първите нискобюджетни билети от българската столица до грузинския град Кутаиси.

Коментари: 0