Yahoo съкращава още 3 000 служители

Настоящият изпълнителен директор вече отстрани 1/3 от персонала

Yahoo съкращава още 3 000 служители
Автор: Лора Горовска

Yahoo скоро ще има нов собственик. Победителят в битката, която продължава от месеци, за придобиване на основния бизнес на компанията, ще бъде изправен пред трудната задача да издигне отново компанията. А тя е обременена с едни от най-високите разходи – тези в технологичния сектор.

Сега Yahoo успява да „изстиска“ много по-малко продажби от всеки служител и основните й услуги са на търг, след като не можа да се справи с конкуренцията на най-бързо развиващата се индустрия.

Alphabet, дъщерната компания на Google е спечелила $315 948 от продажбите на всеки служител през първата четвърт, докато при Facebook тази сума е близо $400 000. За разлика от двете най-успешни компании при Yahoo сумата от сключените сделки за продажба на служител е едва $116 000.  

След сериозния спад на продажбите съкращението на служители е най-очевидното решение за следващия собственик на компанията. Анализатори прогнозират, че Yahoo ще се свие с още 3000 позиции, въпреки че настоящият изпълнителен директор Мариса Майер вече съкрати 1/3 от персонала, съобщава Bloomberg

Коментари: 0