YouTube ограничава политическите и предизборни реклами

Компанията няма да предлага също хазартни и алкохолни реклами в горната част на началната страница на сайта си

YouTube ограничава политическите и предизборни реклами

Снимка: Pixabay

212 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Платформата за видеосъдържание YouTube вече няма да разрешава политически или предизборни реклами в силно желано място – в горната част на началната страница на сайта. Там няма да могат да се рекламират още алкохол, хазарт и лекарства, отпускани с рецепта, заявиха от компанията, цитирано от Reuters.

В имейл до рекламодатели, видян от медията, YouTube пояснява, че промяната е основана на неговото решение от миналата година за оттегляне на всички целодневни реклами на тази позиция.

„Редовно преглеждаме нашите изисквания за реклама, за да гарантираме, че те балансират нуждите както на рекламодатели, така и на потребители. Вярваме, че тази актуализация ще се основава на промените, които направихме миналата година в процеса на резервиране на т.нар. „мачхед“ и ще доведе до по-добро потребителско преживяване“, се казва в съобщението.

Промяна влиза в сила незабавно, поясняват от компанията.

Google сложи на пауза политическите реклами около президентските избори в САЩ и отново преди встъпването в длъжност на президента Джо Байдън през януари тази година, позовавайки се на политиката си за чувствителни събития.

Подкрепи Economic.bg