YouTube пуска музикална услуга с абонамент

Компанията планира да предоставя нови възможности за потребители, които искат да слушат музика

YouTube пуска музикална услуга с абонамент
176 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Платформата за предоставяне на видео съдържание в мрежата YouTube обяви официално намеренията си да стартира платена услуга за абонати, която дава възможност на потребителите да слушат музика с високо качество без реклами, пише изданието The Verge. 

Услугата ще се казва YouTube Music Key и ще бъде пусната в пробна версия следващата седмица. Идеята й е да капитализира позицията на YouTube на най-голямата услуга за онлайн стриймване, предлагайки нови инструменти както за абонати, така и за безплатно ползване. 

Първоначално YouTube Music Key ще бъде достъпна в САЩ и шест европейски държави. Компанията планира да предоставя нови възможности за потребители, които искат да слушат музика. Сред тях е нова музикална таблица за Android, iOS и персонални компютри, която прави персонализирани препоръки за музикални видео клипове, плейлисти и най-слушани изпълнения. 

Страницата ще представя и цели албуми по напълно нов начин, показвайки дискографията на артистите заедно с музикално клипове и свърано съдържание. 

"Артисти и фенове направиха YouTube най-голямата музикална услуга в света. Искаме да продължим да развиваме YouTube като най-доброто място за връзка между артисти и публика", казва Кристофор Мюлер, директор на отдела за глобално партньорство на притежаваната от Google компания.

Припомняме, че YouTube няколко пъти отложи старта на новата услуга, затруднявайки се да създаде концепцията й така, че да е достатъчно привлекателна, за да се заплаща, като в същото време не нарушава основната услуга на YouTube. 
Подкрепи Economic.bg